What else give the characteristics of an island, if not the borders?
Looking out of the kitchen window i see the small vegetable garden and the cows of the neighbour, above the wild forest, and the view of the bedroom pointing on the neverending ocean, which rules the daily life.
Among the many foreigners who settled down on Pico my favourites are Véro and Arthur, a french couple came in 1998, fall in love with the island, bought a house, and since then they have been giving accommodation of the many sailer friends from all around the world - to David for instance, who owns a factory in Vietnam, and spends most of his time on his boat on the ocean.
Véro is a fantastic cook, who loves to treat her guests well, not only in their house, but in the Florestal Parque of São João, where she prepares Crepe for the visitors on sunday afternoons. Arthur is renovating the house, telling stories from the sea, and singing songs of Jean François de Nantes.
Mi más a mérvadó egy szigeten, ha nem a határai.
Ha kinézek a konyhából, a szomszéd veteményesét és az erdőt, a vadont látom, ha a hálóból, a végtelen nyolcast leíró óceánt. Ez utóbbi jelenti itt az élet alfáját s omegáját.
Kedvenc betelepült párom, Véro és Arthur a
francia Pireneusokból jöttek 1998-ban,
beleszerettek a szigetbe, vettek egy házat, azóta azon dolgoznak, és
vendégüllátják a világ összes vizét keresztbe-kasul vitorlázó cimborát - ott
jártunkkor a Vietnám felől hajózó, amúgy gyártulajdonos David érkezett, aki az év
nagy részét az óceánon tölti. Véro gasztroszenvedélye nem csak
a vendégeire ragadós, - alább megosztok veletek egy fantasztikusan egyszerű
receptet, amit a borsmártásos steak mellé tálalt köretként - vasárnaponként Crepe-t készít és árul az arra járók örömére a São João Florestal
Parque-ban. Arthur pedig építi, pofozgatja a házat, tengerész történeteket
mesél, hogyan töltött egy éjszakát a dingi csónakkal elszabadulva Gibraltár
partjainál, és dalra fakadva megidézi Jean-Francois de Nantes történeteit.
Répás rôti Véro házában
- 3 adag reszelt sárgarépa
- 1 adag apróra vágott hagyma
- 1 adag zsemlemorzsa
- 1 adag reszelt sajt
- 2 tojás
- 1 kávés kanál sütőpor
- olívaolaj, fűszerel, só, bors
Ezeket összekevered, jénai tálba teszed, és zutty, be a sütőbe.
Pico mountain from downhill at Terra do Pão/ A Pico alulnézetből a "kenyér földjéről" |
No comments :
Post a Comment